Om oss

 

 • Vi hyr ut fem moderna hus i Gotlands Tofta och två lägenheter i Visby. Vi förmedlar även emellanåt andras boenden på ön. Verksamheten har bedrivits sedan 2008. Vi som driver GuteBo, Kurt och Kristofer, har rötter på ön och god lokalkännedom. Vi bistår gärna våra gäster med förslag på sevärdheter, sightseeingturer runtom ön och restauranger värda ett besök. Moderna objekt är vårt signum och trådlöst internet ingår alltid i hyran. Övriga tillägg, exempelvis cyklar, finns listade under respektive objekt. Under högsäsongen, vecka 24-34, hyr vi enbart ut husen och lägenheterna veckovis.

   

  Våra hus i Gotlands Tofta

  Husen ligger i Tofta, ca 20 km söder om Visby längs väg 140. Med bil tar det ungefär 20 minuter från Visby. Semesterbyn består av fyra hus av varierande storlek plus tre friggebodar. De är belägna på en ca 8000 kvm stor tomtyta. Planeringsmässigt är de fyra husen uppdelade i två par (huvud- och flygelbyggnad) med en infart, parkering och sopstation till vardera par. Husen uteplatser är avskilda från varandra, antingen genom att vara placerade i olika väderstreck och/eller med hjälp av plank. Givet att husen ligger relativt nära varandra är de lämpliga även för större sällskap, vid event eller konferenser. Totalt rymmer de fyra husen, inklusive friggebodar, 35 ordinarie bäddar och 9 extrabäddar (antingen i bäddsoffor med separerbara bäddar eller extrasäng).

  I väster angränsar tomten mot en kombinerad cykel- och bilväg. Denna används även av gäster som tillfartsväg. I direkt anslutning, både söderut och norrut, ligger angränsande tomter som ej är bebyggda. Mot öster syns ”Toftavägen” (väg 140) som är en av huvudvägarna på ön. Husen ligger på bekvämt avstånd till både strand och stad. Tofta är känt för sin långa sandstrand, breda utbud och närheten till Visby. Vid Tofta strand kan man prova på diverse vattenaktiviteter så som vind- och kitesurfing. Alldeles intill finns ett antal restauranger, caféer, after beach och sommaraffär. Tofta är även en perfekt utgångspunkt för att upptäcka resten av Gotland. Visby nås enkelt med bil, buss eller cykel. Klintehamn med mataffärer, bensinmack, bank mm ligger 15 km söderut. Visby golfklubb, rankad som en av de bästa banorna i Sverige, ligger endast 5 km söder om Tofta. Golfklubbens restaurang, Kronholmens värdshus, serverar lunch och á la carte alla dagar i veckan under högsäsongen. 

   

  Våra lägenheter i Visby

  Lägenheterna, en 2:a respektive 3:a, ligger vid det nybyggda Visby Strandgärdet. Fastigheten är belägen i parkmiljö precis utanför Visbys medeltida ringmur vid Norderport. Från lägenheterna i söderläge skymtar både muren, takåsar i innerstaden och havet. Lägenheterna ligger på gångavstånd från Visby innerstad och Östercentrum. Läget är perfekt utgångspunkt för att njuta av Visbys breda nöjes-, mat- och kulturutbud. Stranden vid Gustavsvik, alternativt Kallbadhuset nära hamnen, ligger på cykelavstånd. Parkering finns att tillgå intill fastigheten. Visby är listat som världsarv av UNESCO sedan 1995 och har allt det man kan önska av en semesterstad.

   

 • Antal hyresobjekt:

  • Sju hus, varav fem har tillhörande friggebodar (två av dessa har pentry), samt
  • Två lägenheter, båda har balkonger

  Storlek på boenden: från 189 kvm* till 20 kvm / från 14+4 bäddar till 2 bäddar

  Totalt antal bäddar i hus: 49 ordinarie bäddar och 12 extrabäddar (oftast i bäddsoffor)

  Total boyta: 770 kvm varav 519 kvm i hus och 121 kvm i lägenheter.

  Bröllop och konferenser: Ja, välkomna med en förfrågan så hjälper vi gärna till att organisera. 

  Geografisk placering av boenden:

  • Husen finns i Gotlands Tofta, uppdelade på två större tomter i centrala Tofta respektive norra Tofta mot Gnisvärd. Tofta ligger längs västra kusten cirka 20 km söder om Visby
  • Lägenheterna finns i centrala Visby, ett stenkast från den medeltida ringmuren och Norderport

  Byggnadsår:

  • Villa Gnisvärd och Gnisvärdsflygeln samt lägenheterna i Visby byggdes 2016/17,
  • Villa Tofta och Toftaflygeln byggdes 2013/14,
  • Villa Gute byggdes 2008
  • Gårdshuset byggdes 2004 och uppgraderades 2017/18 med två nya sovrum i fd garage. Då byggdes även Gårdsstugan intill. 

  Trådlöst internet via fiber är standard i alla våra boenden och ingår i hyran

  Boenden som förmedlas av GuteBo: inga för tillfället men hör av er till oss vid intresse av förmedling. 

   

  *Samtliga kvm-mått är kvalificerade uppskattningar och antalet bäddar kan justeras beroende på säsong

   

 • Vi strävar efter att etablera partnerskap och samarbeten med andra aktörer som är verksamma på ön där våra verksamheter kan komplettera varandra. Är ni intresserade av att diskutera möjligheter över en fika så kontakta oss gärna. Våra kontaktuppgifter finner ni längst ner på sidan.

   

   

 •  

  Beskrivning uppdateras inom kort.  

 • Utöver vår egen hemsida så hittar ni GuteBo på både Instagram och Facebook enligt följande:

  • Instagram: @GuteBo_gotland (länk)
  • Facebook: GuteBo (länk)

   

   

   

 •  

  • In- och utchecking

   Vi har incheckning från klockan 15 i samtliga objekt bortsett från Villa Gute då incheckning är från klockan 16.

   Vi har utcheckning senast klockan 11. Om slutstädning ingår i hyran eller har lagts till bokningen är det klockan 10 som gäller för utcheckning. 

  • Bytesdagar för olika objekt

   Lördagar eller söndagar gäller som bytesdag under högsäsongen: 

   • Bytesdag på lördagar i: Villa Gnisvärd, Gnisvärdsflygeln, Villa Gute, Gårdshuset och Gårdsstugan
   • Bytesdag på söndagar i: Villa Tofta, Toftaflygeln samt de två lägenheterna i Visby (Visby Strandgärdet 2:an och 3:an)

   Dessa bytesdagar gäller under sommarmånaderna juni-augusti (högsäsongen). Under lågsäsongen är vi mer flexibla med bytesdagar, mycket beroende på beläggning. 

  • Hur och när betalar jag för mitt boende

   I samband med bokningen skickar vi en bekräftelse samt en faktura med bokningsavgiften på 3000 kronor. Bokningsavgiften ska betalas inom 10 dagar till angivet bankgiro. Resterande hyresbelopp ska betalas senast 30 dagar innan ankomst. Vid bokning med ankomst inom 30 dagar ska hela hyresbeloppet betalas direkt. 

   Ange alltid ert bokningsnummer vid betalning av bokningsavgift och sluthyra. 

  • Vilka tillägg finns

   För husen i Gotlands Tofta (Villa Tofta, Toftaflygeln, Gårdshuset, Villa Gnisvärd och Gnisvärdsflygeln) finns följande tillägg att välja bland:

   • Cykel - 450 kr per cykel och vecka. Upp till 3 växlar. Vi har några enstaka hjälmar och barnstolar. 
   • Badtunna - 750 kr per dag. Badtunnan rymmer cirka 6 personer. Den omgärdas av ett plank, har egen filteranläggning och bredvid finns en utedusch med varmt och kallt vatten. Gäster är själva ansvariga för att värma upp tunnan (vedeldad, ved ingår), kontrollera klor- och PH-värdet samt för säkerheten under användning. Efter användning ska rengöring av området runt tunnan utföras av gäst. Instruktioner och anvisningar på svenska och engelska finns uppsatta vid tunnan.
   • Slutstädning utförd av städbolag - pris efter storlek på husobjekt, mellan cirka 1600-2900 kronor. 
   • Extra person under över antalet angivna bäddar för objektet - 375 kronor per person och natt. 

   Internet, smart-TV och digital-TV ingår i hyran

   För lägenheterna i Visby (Visby Strandgärdet - 2:an respektive 3:an) finns följande tillägg att välja bland:

   • Slutstädning utförd av städbolag - pris efter storlek på objekt, cirka 1000 kronor. 

    

   Ange i er bokningsförfrågan, alternativt i god tid innan ankomst, om ni önskar något tillägg. Städning via städbolag kan med kort varsel vara svårt att lösa. Betalning för valda tillägg sker antingen till bankgiro i samband med slutbetalning av hyra, alternativt via Swish vid ankomst. Swishnumret finner ni uppsatt i respektive objekt. 

   Vi har täcken och kuddar i respektive objekt men tag med egna lakan och handdukar. 

  • Internt, digital-TV och smart-TV

   Trådlöst internet via fiber (upp till 100 Mbit/s) ingår i hyran och finns i samtliga våra objekt. Vänligen notera att hastigheten kan gå ner vid flitigt användande, så som streaming av film/musik, och/eller då många gäster med olika enheter använder internet. 

   Digital-TV som ger tillgång till minst sju kanaler finns i samtliga hus och ingår i hyran. 

   Smart-TV finns för närvarande i Villa Gnisvärd (TV från Samsung) samt i Gnisvärdsflygeln (Google Chromecast)

  • Moms i hyran

   För privatpersoner visas hyrorna inklusive moms.

   För företag tillkommer moms på 12%. 

  • Instruktioner för badtunnan

   Det finns instruktioner uppsatta vid badtunnan på både svenska och engelska. Läsa noga igenom dessa innan ni börjar använda badtunnan. Det är viktigt att både PH- och klorvärdet ligger inom korrekt intervall. Rengöring av badtunnan och området runt omkring görs av gästen. 

  • Avbokning och allmänna villkor

   Vid avbokning betalas bokningsavgiften normalt inte tillbaka men däremot resterande hyra vid sjukdom (sjukintyg) eller allvarlig familjehändelse. 

   Hyresgästen äger inte erhålla nedsättningen i hyran för tid, varunder hyresvärden låter verkställa arbete för sedvanligt underhåll av fastigheten. Arbetet skall dock utföras utan onödig tidsutdräkt. Det åligger hyresgästen att väl vårda hyresobjekt samt tomt (vid hyra av hus) och vad som hör till dessa samt vid dess nyttjande iaktta allt som fordras för att bevara sundhet, ordning och gott skick. Vid eventuell förstörelse skall detta bekostas av hyresgästen.

   Hyresgästen förbinder sig att:

   • väl vårda hyresobjekt och de möbler samt inventarier som ingår i uthyrningen;
   • omedelbart meddela hyresvärden om hus, lägenhet eller friggebod drabbas av t.ex. vattenskada, brand eller ohyra;
   • på egen bekostnad låta bortforsla för sopkärlen olämpligt avfall;
   • hålla hyresobjektet tillgängligt för rensning av kanaler och VA;
   • ansvara för skador som uppkommer på grund av onormalt slitage;
   • inte utan hyresvärdens tillstånd upplåta hyresobjekt eller tomt i andra hand;
   • inte uppsätta anslag, skyltar eller dylikt på fasaden, tomt eller i fönster;
   • vid utflyttning lämna hyresobjekt väl rengjorda samt att då till hyresvärden överlämna samtliga dörrnycklar (i nyckelskåp om tillgängligt).
   

   

Gotlandsvärdar

Vi som är dina värdar har starka rötter och god lokalkännedom på Gotland. Uthyrningsverksamheten har vi bedrivit i nära tio år. Under er vistelse så delar vi gärna med oss av våra favoritställen runt ön så att ni kan beakta de i reseplaneringen. Gilla även oss på Instagram via www.instagram/com/gutebo_gotland

Kontaktuppgifter

Kurt Dreiman 070-688 40 46
Kristofer Dreiman 070-817 35 75

Gutebyvägen 2
622 66 Gotlands Tofta, Sverige

info@gutebo.se
www.gutebo.se

Hitta hit

screenshot www.gutebo.se 2022.11.24 19 49 53